DIY maveafstøbninger

Dette blogindlæg handler om hvordan du laver en DIY maveafstøbning i kunstnerkvalitet på dig selv eller andre.

her er alle børn med hver deres mave

Bruges:
8 ruller gipsgaze (hobby forretning eller apoteket)
Vaseline
Gammelt tøj/malertøj
Gamle aviser
Malerplastic til afdækning
1 stor ballon eller badebold
Evt gl. BH og vitawrap (hvis du ikke vil have bare bryster)

Evt dekoration: Limpistol, glittersten og maling + pensler

Tid:

2 timer + tid til tørring+1 time til rengøring

Timing: Lav maven i uge 37-38, dvs så den er pæn stor, men før du risikerer en fødsel sætter stopper for planerne. Min mave er afstøbt i uge 38+ undtagen Idis som blev lavet 36+ da der var en igangsættelse af fødslen under opsejling.

Pris:

under 250,-

Personer:

Børn fra 3 år, en ekstra voksen som hjælper

HOW TO

 1. Gazen klippes i 4 kantede kvadrater. Til navle og brystvorter klippes små trekanter. Gem lidt gibsgaze til at lave pæne kanter med.
 2. Bikinilinien kan med fordel barberes ned i et lavt niveau.
 3. Alle har gammelt tøj på og gulvet er dækket med gl. Aviser/malerplastic. Rummet skal være varmt så mor ikke fryser, da hun kun har undertøj på.
 4. Hvis man ønsker at have BH på ruller der vitawrap om den. Resten af maven smøres med et rimeligt tykt lag vaseline.
 5. Maven bliver klart smukkest hvis den gravide står op. Liggende duer slet slet ikke, så ser den flad og kedelig ud. Siddende afstøbning betyder du misser den flotte del på hofterne.
 6. Start med at tegne på huden med fx en kohl/øjenblyant hvilket udsnit du vil have: Skuldrene med? Det er pænt at have hofterne med, men husk at du skal kunne komme ud af den, så tag kun med til midt på siden af kroppen.
 7. Mor skal tisse af og have spist/drukket da det er fysisk hårdt at få lavet en afstøbning.
 8. Når man begynder at lægge gips på skal der arbejder koncentreret og alt skal være klar. Mor kan selv hjælpe med brysterne og den øverste af maven, men barnet og den ekstra voksne står for det meste.
 9. Pas på gipsstykkerne ikke bliver fugtige før lige inden de klappes på maven: Hver skal have en lille skål med firkanter og den voksne fylder skålen efterhånden fra den store skål, med tørre hænder.
 10. Så er vi klar med lunkent vand.
 11. Gipsen dyppes og klaskes hurtigt på maven i det tegnede udsnit (se illustration). Sørg for et ensartet lag.
 12. Gipsen tørrer i ca 30 min på mors mave. Barnet kan hjælpe med en hårtørrer.
 13. Gipsmaven tørrer på siden så den ikke bliver flad – støttet af en stor ballon eller badebold indeni så den ikke braser sammen og sammenrullede håndklæder så den ikke vælter (se illustration) tørrer igennem 1-2 døgn, mindst – men kan transporeres forsigtigt og afstøttet i bil inden
 14. Det svider lidt i huden når man tager den af fordi der altid kommer lidt hår med.
 15. Den voksne klipper kanterne til og lægger gips på kanten (se illustration). Hænges op med fisketråd.

Maven kan ophænges i gangen, stuen eller soveværelset, gerne højt da den ikke tåler snavs, små pillefingre eller stød.


Den kan forblive hvid og flot, men kan også males på eller pyntes med glimmer/diamanter.
Maven skal også opbevares fugtfrit, da den ikke tåler vand eller fugt. Hvis den knækker fx pga en flytning kan den forstærkes med mere gipsgaze.

Der skal selvfølgeligt tages fjollede billeder undervejs til babybogen.

½ MAVE kan være en god ide til den lille lejlighed da den ikke fylder så meget. (seillustration)

Bonusinfo fra stenhugger Vanja: Du kan pensle maven indeni med yderligere vaseline og lave en positiv, dvs klaske ymer-tykt finkornet gips i et 2-6 cm tykt lad indeni maven, lade det tørre godt understøttet og vips har du den smukkeste skulptur af din mave. Den er mere solid, noget tungere at hænge op, men har flere smukke detaljer.

Her har du mesterens egne ord med en fulde nørdeteknik:
Vaseline eller madolie masseres godt ind i den negative form.

Gips blandes i skål til den er mættet og der dannes tørre øer af gips på overfladen, der ikke synker. Denne masse røres rund i med hænderne og klumper udlignes, bare nogle minutter. Jo mere man rører jo hurtigere afbinder den og det er ikke ønskværdigt.

Denne vandige blanding kaster jeg i et tyndt lag på indersiden (2-6 mm) over det hele for at undgå lufthuller, indtil overfladen er helt dækket. Der må ikke samle sig for meget gips i fordybningerne såsom bryst og mave, så det bliver for tykt og tungt der.
Når gipsen er ved at blive tykkere lægger jeg strimler af jutestof eller kokos fibre, der er mast rundt i gipsen på indersiden af det tynde lag så det er helt dækket, pas på det tynde lag ikke knækker.
Blander ny gibs og venter til den er så tyk at den er ymeragtig og snører et tyndt lag ug over jutestrimlerne, så det samlede lag er ca. 1-1,5 cm.

Når den er afbundet og blevet kold efter varmeudviklingen har aftaget (ca.2 timer), rives den negative gazeform af men det hele er vådt (vigtigt ikke at vente mere end det) ellers sætter vaselinen sig for meget i den positive gipsafstøbning.
Den tager 1-2 uger at gennemtørre ved 20 grader

Næste indlæg fejrer handler om mit 20 års jubilæum som mor, for 21/03-2003 blev jeg gravid for første gang. Det er de 10 værste fejl, jeg indtil videre har begået i mit lange moderskab, og tro mig det er ikke Bridget Jones/skam over ikke at være sød, tålmodig og mild nok.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait